Anbefaling: Dårligdommerne
Podcasten Dårligdommerne hiver mange af de film frem fra reolen, som du ikke har set, men godt kender, hvis du som mig er født midt i halvfemserne, og er vokset op med at se Nordkraft, men aldrig fik set Portland.

Du så godt filmtitlen ”Viceværten” på biografplakaten, og det var egentligt meget sejt, fordi Lars Mikkelsen medvirker, men her stopper interessen. Denne manglende interesse for at se ”Viceværten” deler du med Jacob Ege Hinchely, Troels Møller og Christopher Leo Andersen, men fordi de tre værter har en mærkelig, overraskende stor, interesse for dårlige film, tager de tre gutter én for holdet, og ser filmen for dig. Herefter guider de dig gennem den ene akavede, tåkrummende scene efter den anden. Lyder det ikke syret nok?

Okay. Her kan man stoppe op og tænke over, om man gider høre tre mænd snakke om dårlige film. Men her kommer den ægte salgstale for podcasten: De tre filmnørders samtaler har fået mig til at grine i bussen, hoste af grin ved flere andre lejligheder, og derudover givet mig ægte filmviden. Man vil hele tiden kun høre mere af deres måde at beskrive filmscener, sætte spørgsmålstegn ved alt, og de små sidehistorier, som også klemmer sig ind konstant, og som gør afsnittene dejligt lange. Det kan hele tiden høres, hvordan alle tre har en kæmpe passion for film og skabelsen af samme, og kemien mellem værterne er til at få en tåre i øjenkrogen over. Her til sidst vil jeg fremhæve Jacob Hinchely, som hele tiden er klar med en bemærkning eller historie – som altid. Desuden, du ville jo allerede gerne høre podcasten, da du læste, at han er en af værterne.

Det kræver ikke, at du er ægte filmnørd for at høre podcasten ”Dårligdommerne”. Det kræver egentligt bare, at du er klar til at grine højlydt i offentligheden med fare for skæve blikke fra fremmede.

(Billede af: Ursula Taylor for dommerne.dk)Kommentarer